НАПИСИЗЛАТНА КОЛЕКЦИЈАИНТЕРВЈУ

По такво прочистување на крвните садови ја снемува хипертензијата и главоболката и се подобрува работата на кардио васкуларниот систем

Кој е смртниот непријател на холестеринот и тромбовите, а кој е најдобриот пријател на крвните садови?

This is some text inside of a div block.

Сите знаат дека притисокот, мозочниот удар и инфарктот се последица на крвните садови што се «загадени» со холестерин и што ја изгубиле еластичноста.Кои се првите симптоми на смртоносните проблеми во врска со крвните садови што на прв поглед воопшто не изгледаат опасно?Главоболка, притисокот скока. Зглобовите ве вијат и болат, плус крцкаат. Вратот е неподвижен, исто така и грбот. Навечер отекуваат нозете, а наутро - лицето. Ви зуи во ушите, прстите стануваат неподвижни, рацете и нозете мрзнат. Се влошува видот. Проблеми со меморијата. Немање сила. Многумина ќе речат - старост. Ама за старост не станува збор.Сите овие проблеми може да се појават многу порано и дури не дозволуваат да доживеете до староста.

Како да се спасите и да си го сочувате здравјето?
Зошто токму од крвните садови зависи 90% од здравјето?
Кои се јавните симптоми на оштетените крвни садови, а кои се латентните?
На овие прашања одговори раководителот на одделението за васкуларна хирургија при Универзитетската клиника во Скопје, професорот Миодраг Атанасовски

Проф. Атанасовски има извршено повеќе од 1,8 илјада операции на отворен мозок. Неговиот најмлад пациент имал само 2 дена.

Проф. Атанасовски е вистински виртуоз на зборот, тој може најсложените медицински процеси да ги објасни на едноставен начин. Има објавено многу написи и скрипти што се разбирливи дури и за луѓето без медицинско образование. Тој е уверен дека крвните садови одговараат за 90% од нашето здравје и дека од нивната состојба зависи нашиот живот.

Кој е најголемиот орган во човековото тело? Малкумина го знаат одговорот. Дури и студентите на медицинскиот факултет често пати грешат. Најпопуларна варијанта се мозокот и црниот дроб. Поискусните велат дека тоа е кожата. Но во суштина најголемиот орган е васкуларниот систем.

може да се обвие Земјата со крвните садови на само 1 човек 2,5 пати

Замислете си. Ако се «одмотаат» сите крвни садови во човековото тело и од нив се направи еден долг конец, тогаш должината на тој конец ќе изнесува приближно 100 илјади километри.

За да биде поразбирливо - должината на екваторот на Земјата изнесува 40 илјади км. Испаѓа дека со «конецот» од крвните садови на само 1 човек може да се обвие нашата планета 2,5 пати.

Што ќе речете за таквата должина? Ви зуи во ушитеКрвните садови не се само цевчиња низ кои тече крвта. Тоа е сложен и неделив орган чие пореметување веднаш води кон болест.

Крвните садови не се само цевчиња низ кои тече крвта. Тоа е сложен и неделив орган чие пореметување веднаш води кон болест.

Или хипертензијата е мајка на мозочниот удар и сестра на срцевиот удар. Хипертензијата кај 87% од случаите го убива човекот при срцевиот или мозочниот удар.  Повеќе од половината пациенти остануваат инвалиди засекогаш.

Крвните садови се нашиот систем за исхрана, низ нив се движи животот. Ако биде блокиран некој важен дел од патот, тогаш животот ќе запре. Затоа јас постојано повторувам: сакате да живеете нормален живот - тогаш прочистете ги и санирајте ги крвните садови. Чистите крвни садови играат главна улога во избавувањето од 95% хронични заболувања, среде нив и оние «неизлечивите»

Што уште ги загадува крвните садови освен холестеринот?

Сите знаат дека холестеринот е зло. Токму тој ги затнува нашите крвните садови, го намалува нивниот пречник и го пореметува крвотокот. Ама зарем само тој е виновникот?

6,3 кг
од сета маса на загадувањата што се таложат во крвните садови на 50-годишна возраст.

Тоа е холестеринот

Токму така. На холестеринските или како што ги нарекуваат «атеросклерозните плаки» отпаѓа приближно 65-70% од сета загаденост на крвните садови.

На 50-годишна возраст во крвните садови на човекот има наталожено до 5 кг холестерински плаки. Тие го намалуваат пречникот на крвните садови 4-5 пати.

Претставете си. Ако нормалниот пречник на крвниот сад е колку вашиот показалец, тогаш 5 кг холестерински плаки го намалуваат пречникот и тој станува колку 4 кибритчиња.

Самите холестерински плаки не се опасни по живот. Да, квалитетот на животот се намалува, се зголемува притисокот, имате главоболки и болки во зглобовите, слабост и апатија. Ама многу поопасни се тромбовите кои исто така се таложат во нашите крвни садови.

Тромбови (тромбна маса)

Тромбовите се таложат многу помалку - «само» 800 грама до 1 кг. Но опасноста од нив се должи на тоа што тие не се стабилни. Во секој момент тромбот (грутче од крв) може да се откине и да почне да «патува» низ вашите крвни садови во потрага на жртва.

Ако тромбот е доволно голем, тогаш тој сосема ја «блокира» жртвата, то ест крвниот сад. Доаѓа до исхемија – целосен прекин на снабдувањето со крв на органот што се храни токму преку тој крвен сад.

Исхемичен мозочен удар - затнување на крвните садови на мозокот. Инфаркт – затнување на срцевата артерија. Исхемија на црниот дроб, колабирање на белите дробови, откажување на бубрезите. Хемороидите не се ништо друго туку исхемија на крвните садови на правото црево. Затнувањето дури и на најмалите крвни садови на нозете со текот на времето може да предизвика некроза-гангрена.

Калциумов талог

Калциумов талог во крвните садови - тоа се остатоци од лековите и прехранбените адитиви. На 50-годишна возраст тие се наталожуваат околу 350-400 г. Најмногу ваков талог се акумулира во крвните садови на мозокот.

Опасноста од калциумовиот талог се должи на тоа што тој има остра кристална структура. При нагло стеснување или грч на крвниот сад предизвикано од стрес или физичко оптоварување или од временските услови остриот кристал на талогот може да го прободе крвниот сад и да предизвика негово пукнување. А пукнувањето на крвниот сад на мозокот не е ништо друго туку хеморагичен мозочен удар.

Кои симптоми сведочат дека крвните садови се затнати со «нечистотии»? Како да сфатиме дека нашиот организам ни сигнализира дека крвните садови треба да се прочистат час поскоро?

Искрено кажано, ако сте постари од 45 години а ниту еднаш не сте примале препарат за прочистување на крвните садови, тогаш јас ви гарантирам дека вие имате проблеми со крвни садови

45 години
тоа е границата по чие поминување крвните садови треба задолжително да се прочистат

Затнувањето на крвните садови со холестерин, тромбови, калциумов талог - тоа е природен процес поврзан со возраста. Се разбира, современата храна, цигарите и алкохолот го забрзуваат процесот на «загадувањето» на крвните садови 5-8 пати. Ама тоа е неизбежно, таков е денешниот свет и начинот на живеење.

Основен симптом на затнати крвни садови

Ако вашата дијагноза е хипертензија - тогаш нема потреба понатаму да читате.

Хипертензијата е царицата на лошите крвни садови.Се мачите поради скокањето на притисокот? Притисокот е стално покачен, па морате да пиете лекови? Тоа значи дека од пречникот на вашите крвни садови останало, дај Боже, 30%.

Се друго е покриено со холестерински плаки, грутчиња крв - тромбови и калциумов талог. Поради тоа најмал стрес или промена на времето, магнетска бура моментално влијае врз вашата состојба. Притисокот почнува да скока, во главата ви удира чекан, ве болат зглобовите. Нестабилниот или постојано покачениот притисок што мора да се намалува со лекови. Тоа е основниот и најважниот показател. Поставена ви е дијагноза хипертензија? Тоа значи дека вашите крвни садови ве молат да ги прочистите!

6 предупредувачки симптоми:

Дали имате забележано макар еден симптом? Крвните садови бијат тревога, барајќи внимание и предупредувајќи за неодминливата опасност.

Најчесто кај луѓето се бележат неколку симптоми во разни комбинации. А понекогаш сите истовремено.

Како да се прочистат крвните садови и да им се врати здравјето?

Еве еден конкретен совет за, да речеме,  Цветанка Петровска од Валандово. 58 години, омажена, има вишок килограми и хипертензија. На времето реагира како барометар - ја болат зглобовите, слабост и сонливост, ја боли главата. Како да ѝ се помогне на Цветанка?

Како таа да си ги прочисти садовите без одење на преглед и без слушање на поуки како што се «Треба да ослабете», «Треба да спортувате», «Треба правилно да се храните», «Тоа е поради годините» и така натаму?

Повеќето препарати од аптеките не лечат и не помагаат, туку сакатат и водат кон навикнување

Да, за жал медицината кај нас е далеку од квалитетна. Затоа немањето желба да се оди на преглед јас многу добро го разбирам. Меѓутоа пациентот може и самиот да си најде чаре.За  безопасно прочистување на крвните садови можам да наведам само едно средство со реноме и репутација - тоа е иновативниот препарат DETONIC. DETONIC го продолжува животот 12-17 години, тој ви го полни животот со енергија и леснотија, нема никакво мачење и губење на силата.

Безопасен како чај. А по ефикасноста е на второ место по хируршкото прочистување на крвните садови, односно стентовите. Ама за разлика од операцијата нема компликации и нус појави. Со еден третман се прочистуваат сите крвни садови во организмот. Од големите дебели артерии и до најситните нежни капилари.

DETONIC
е сосема природно и безопасно средство што им одговара како на пациентите со хипертензија, така и на луѓето кај кои притисокот е покачен повремено поради некои заболувања (вклучувајќи ги кардиоваскуларните и хормоналните) или поради стрес, времето и сл. Се работи за идеално средство што на сите им одговара независно од полот и возраста.

DETONIC го подобрува функционирањето на крвните садови, го нормализира крвотокот и ја разредува крвта, вклучувајќи ги шеќерашите, пушачите како и луѓето кои се изложени на ризик од кардиоваскуларни заболувања. Освен тоа CDETONIC е одлично средство за превенција на кардиоваскуларните заболувања, срцевиот и мозочниот удар, тромбозата и атеросклерозата.

Значи, DETONIC не се бори со последиците, туку со причината на покачениот притисок!

Истовремено ги снемува главоболките и зуењето во ушите. Мозокот што редовно се храни преку чистите крвни садови работи со брзина на супер компјутер. Мислите се јасни и прецизни.

Многу импресивно. Искрен да бидам, неколку пати сум слушнал за DETONIC. Во светот овој препарат е многу популарен. Во Македонија на новите средства не им веруваат, луѓето ги преферираат старите препарати.

Нашата Цветанка најверојатно пробала многу додатоци и апчиња, а потоа кренала раце и се заколнала повеќе да не троши пари на сомнителни чудотворни средства.

Нашиот сомнеж е предавник што не тера да се откажеме од многу нешта кои ќе сме ги достигнеле доколку не би бил стравот од пробање нешто ново.

Ќе ви раскажам една приказна во врска со недовербата.

Во 1928 година е откриен првиот антибиотик - пеницилинот. Тој многу лесно ги лечел дизентеријата и тифусот поради кои луѓето порано воопшто немале шанса да останат живи.Ќе ви раскажам една приказна во врска со недовербата.

Повеќето луѓе не верувале дека ќе помогне, бидејќи пред тоа веќе илјада пати се обидувале да се излечат, ама без успех. И тие кои не се исплашиле да пробаат да се излечат уште еднаш - навистина се излечиле. А оние кои се предале и дигнале раце со зборовите «Уште едно чудотворно средство што нема да помогне» - тие умреле, иако лекот им бил на дофат од раката.

Како што своевремено пеницилинот ги победил дизентеријата и тифусот, така и DETONIC со текот на времето ќе ги искорени заболувањата на крвните садови. Првите чекори веќе ги имаат направено во САД, Јапонија, Канада, Јужна Кореја, Норвешка, Израел  – таму DETONIC  е многу популарен.

Без многу финеси и детали - препаратот делува врз причината на заболувањето поради што се појавува шанса сосема да се избавите од хипертензијата. Симптомите ги елиминира веќе по 6 часови од првиот прием благодарение на активните состојки. Поради тоа веднаш по почетокот на третманот на пациентот битно му олеснува

Тонусот на крвните садови сосема се возобновува по еден третман. DETONIC е ефикасен во секоја фаза од хипертензијата. Нормално, средството ги има поминато клиничките испитувања. Сакам да подвлечам дека ефикасноста забележана за време на испитувањата ја надминува ефикасноста на сите други странски средства. Кај аналозите најдобриот показател на излечени пациенти изнесува 20-21%. Во овој случај тој показател изнесува 75-77% . Кај сите останати состојбата се стабилизира. Значи хипертензијата во почетна ембрионална фаза сеуште е присутна (проблем со тонусот на крвните садови). Ама воедно притисокот не ви скока и се чувствувате одлично.

Препаратот ги помина испитувањата во Јапонија и Израел, како и кај нас во Македонија во Институтот за кардиологија каде беше потврдена неговата ефикасност. Сега во Европа побарувачката на овој препарат е огромна.  

Каде може да се набави DETONIC? Мислам дека нашите читатели се многу заинтересирани да го слушнат одговорот .

Моментално препаратот се произведува во мали количини, иако веќе се градат нови капацитети што ќе дозволат обемот на производство да се зголеми неколку пати. Затоа тој не се продава во аптеките, бидејќи на аптеките едноставно нема што да им се испорача - произведеното се продава веднаш. Освен тоа, до неодамна продажбата на мало воопшто не беше возможна бидејќи произведеното го купуваат медицинските установи.    

Во почетокот на оваа година произведувачот доби финансиска помош од државата за зголемување на производството. Сега може да се нарача DETONIC он лајн. Доволно е да го наведете името и телефонскиот број, потоа вам ќе ви се јават за сите детали, воедно ќе ви одговорат на сите прашања. Испораката се врши со курир. Плаќањето е по примањето и проверувањето. Се е транспаренто и разбирливо, тоа им ја олеснува работата на оние кои нарачуваат он лајн прв пат. Самиот вршев проверка и се убедив дека во начинот на нарачување нема никакви недостатоци.

Дали би сакале на крајот од интервјуто уште нешто да им кажете на нашите читатели?

Сакам да кажам една работа - не треба да сте рамнодушни кон сопствениот живот. Хипертензијата е многу масовно заболување. Ќе потсетам дека 67% од лицата со хипертензија не знаат дека се болни. Ќе се сложите - навредливо е да се умре од болест за која не сте ни знаеле дека ја имате. Проверете се според симптомите и ако има совпаѓања, тогаш отидете на преглед или едноставно пробајте го  DETONIC. Сега имате на располагање уникатен препарат кој ги спасува луѓето од најсложените компликации. Тоа е единственото сосема природно средство за стабилизирање на притисокот и лечење на хипертензијата што го препорачуваат многу кардиолози не само од Македонија, туку и од другите земји. Искористете ја шансата наместо покорно да ја чекате сопствената смрт поради инфаркт.

3980MKD 1990MKD

За да нарачате «DETONIC», внесете го вашето име и телефонскиот број во полето подоле и притиснете го копчето  «Нарачај»

* Вашите податоци му се испраќаат директно на произведувачот. Никој освен него нема пристап кон нив.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
ДИСКУСИЈА:

Никола ВитановПрв пат слушнав за овој препарат пред три месеци и веднаш си нарачав. Имав проблеми со притисокот. А веќе по првиот прием притисокот ниту еднаш не ми скокна. Уживам во животот

ДраганИ јас го купував, за баба ми - таа стално се мачи со притисокот. Таа никогаш нема да може да си нарача ни по телефон, а за по интернет и не станува збор. Затоа јас. Нејзе ѝ помогна 100%, иако здравствените проблеми се многу стари и опсежни - неколку години постојано пиеше лекови.

НаташаСтудирам медицина, на предавањата слушнав за тоа средство. Еден професор ни раскажуваше за DETONIC, велеше дека одлично се справува со хипертензијата

ВиолетаИ јас некаде имам слушнато за него. Некој од пријателите го нарачуваше. Веќе втора година имам проблеми со притисокот, откако прочитав ми стана криво што сум задоцнила. Ќе си нарачам ,сакам да го пробам.

ЛидијаИ јас си нарачав. Ми ветија дека за една недела ќе ми стигне во Делчево, ќе чекам

ДијанаСамо што си нарачав 2 третмана. Кај нашето семејство сите жени имаат проблеми со притисокот. И најчесто умираат токму поради инфаркт  

Ружица КостовскаВчера гледав емисија за DETONIC. Рекоа дека нашите доктори направиле одлично средство за хипертензија.

АнгелКај моето семејство скоро сите мажи умираат од инфаркт. И сите се мачеа со притисокот. А и кај многу жени беше истиот случај. Ќе си нарачам.  

ИванкаДа не е лага работава? Зошто се продава по интернет?

Петар ЧоревскиИванка, вие го читавте написот? По интернет продаваат бидејќи произведуваат малку. Знаејќи ги аптеките кај нас, таму цената ќе биде огромна, нема шанси да ја купиш, а овде директно од произведувачот. Плус плаќате откако ќе го примите, значи прво ќе проверите, а потоа ќе платите. Освен тоа сега по интернет продаваат се - од игла до локомотива.

ИванкаНе забележав дека се плаќа по добивањето. Тогаш немам прашања. И јас ќе си нарачам.

КатицаЈас немам проблеми со притисокот, ама мајка ми стално си има мака. Ќе ѝ нарачам - се надевам дека ќе помогне  

3980MKD
1990MKD
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.